EP kártyát elfogadunk, AKCIÓK június 30.-ig

NYITVA: : H-P: 10-16 Sz: 10-13
  Hívjon: : 06-23-33-2040

Thuasne felfekvés elleni légmatrac kompresszorral 120kg-ig

Thuasne felfekvés elleni légmatrac kompresszorral 120kg-ig

19990 Ft

LeírásTHUASNE kompresszoros légmatrac 120 kg-ig megelõzésre és I-II fokozatú decubitus gyógyításáraA felfekvések megelõzésének leghatékonyabb módja a test nyomáspontjainak gyakori, átlag 3 óránként történõ megváltoztatása a matracon. Ezáltal elkerülhetjük az erek és szövetek hosszan tartó összenyomódását a csontos kiemelkedések környékén, így biztosítva az érintett szövetek hatékony vérellátását.A váltakozva felfújódó légmatracot egy meglévõ matracra helyezve le kell takarni egy lepedõvel. A két levegõkörrel rendelkezõ légmatrac két csõvel csatlakozik a kompresszorhoz. A két, egymástól független levegõkör egymás után fújódik fel, így felváltva csökkentik a testre nehezedõ nyomást. Ennek következtében a test nyomása mindig más és más pontokra helyezõdik. A váltás 10 percenként történik. A nyomást a beteghez alkalmazkodva lehet beállítani. Maximális testsúly: 120 kg. (A légmatrac hatékony mûködéséhez szükséges minimális testsúly: 40 kg.)Elhelyezés:

Helyezze a légmatracot lehetõleg jó minõségû habszivacs ágybetétre (minimum 23m3/kg), a kompresszorral való összeköttetést a lábrésznél helyezze el. A légmatrac végein található kifutó részt tûrje be az ágybetét alá, hogy a légmatrac ne mozdulhasson el. A matracot takarjuk le lepedõvel. A beteg bõre ne érintkezzen közvetlenül a matraccal! Helyezze a kompresszort lapos felületre vagy akassza a kompresszoron található kihúzható kampó segítségével az ágy végére. Csatlakoztassa a légmatracot a váltakozó nyomást biztosító kompresszorhoz (állítsa fél erõsségûre), majd dugja be a hálózatba a kompresszort és kapcsolóját állítsa &rsquo ON&rsquo pozícióba.Amennyiben a matrac egyes részei nem fújódnának fel, ellenõrizze a következõket:

– A csövek jól csatlakoznak-e a kompresszorhoz?

– Vannak-e gyûrõdések a matracon?

– Nincsenek-e megtörve a csatlakozó csövek?

– Nem szivárog-e valahol a levegõ?

– A kompresszor jól mûködik-e?

Egyéb problémák esetén forduljon hozzánk. (Csak elfogadott szakszervíz javíthatja a berendezést.)A kompresszor beállítása:

Helyezze el a beteget a matracon, a szabályozó gomb legyen középsõ állásban. A helyes beállításhoz arra van szükség, hogy a nyomásnak kitett helyeken (keresztcsont, váll, stb.) át tudja húzni a tenyérrel felfelé fordított kezét a matrac és a páciens bõre között ott, ahol a matrac le van eresztve. Ellenkezõ esetben csökkentse a nyomást, és végezzen újabb ellenõrzést.Ellenõrizze, hogy maradt-e levegõ a cellában azokon a helyeken, ahol a matrac fel van fújva. Eellenkezõ esetben növelje a nyomást, és végezzen újabb ellenõrzést.Higiéniai okokból – és az esetleges keresztfertõzések elkerülésére – a légmatracot kizárólag ugyanaz a személy használja.Óvatosan kell eljárni olyan eszközök alkalmazásakor, melyek károsíthatják a légmatracot.FIGYELEM!

Állandóan ellenõrizni kell a megfelelõ mûködést, ezzel garantálható a felfekvések legjobb megelõzése.

Karbantartási tanácsok:

A légmatrac vízzel és nem habzó fertõtlenítõ szappannal vagy felületi fertõtlenítõ szerrel lemosható. Tiszta vízzel átitatott ruhával öblíthetõ.

Használat elõtt várja meg, míg a szabad levegõn teljesen megszárad. Klór tartalmú szerek használata tilos. A kompresszornak csak a külsõ részeit kell tisztítani alkohollal átitatott, nem dörzsölõ szivaccsal vagy száraz ruhával. Ne felejtse el a használat során rendszeresen, legalább kéthavonta ellenõrizni a külsõ szûrõt. (a pótszûrõ is beszerezhetõ).Tárolás:

A légmatrac fektetve – vagy a csomagolásában – fagymentes, hûvös, sötét és száraz helyen tárolható. A huzatot tárolás elõtt jól meg kell szárítani.A 4,5 literes kompresszor jellemzõi:

A felhasználó maximális testsúlya 120 kg.

II. osztályba sorolt elektromos készülék.

A készülék BF típusú (védve van a defibrillátor hatásától, a pácienssel érintkezõ áramkörök lebegõ szigetelésûek).

Gyúlékony gáz (érzéstelenítõ, oxigén, dinitrogén-oxid stb.) jelenlétében nem használható.

Használati hõmérséklet: 15 &deg C – 30 &deg C

Ha az eszközt 15 &deg C alatti hõmérsékleten tárolták, a páciens elhelyezése elõtt fel kell melegíteni a használati hõmérsékletre, mert a PVC hidegben megkeményedhet.

A készülékben található biztosíték F1A 250 V

Váltakozó áramú tápellátás 220 Volt ~/ 50 Hz 0,06 A

A kompresszor méretei: 26 x 12 x 11,5 cm

Súlya: 1,4 kgA légmatrac jellemzõi:

0,30 mm anyagvastagságú PVC matrac

Méretek: 200 x 90 x 6,5 cm

A nyomás állíthatósága: 30-110 HgmmKörnyezeti feltételek:

SZÁLLÍTÁS, TÁROLÁS

Hõmérséklet -15 &deg C és +50 &deg C között

Relatív páratartalom 10 &ndash 90 % közöttJótállás:

A termékre a vásárlás napjától számítva normál használat mellett gyári meghibásodás esetén 1 év jótállást biztosítunk.
Ha kérdése lenne, kérem hívjon: 06-23-33-2040