EP kártyát elfogadunk, AKCIÓK a hónap végéig

NYITVA: : H-P: 10-16
  Hívjon: : 06-23-33-2040

Super Care (4) DIGITAL VENTILLÁLÓ antidecubitus légmatrac

Akció!

Super Care (4) DIGITAL VENTILLÁLÓ antidecubitus légmatrac

249990 Ft 229990 Ft

Leírás

Super Care (4) DIGITAL professzionális -lélegző-ventilláló- antidecubitus matrac távirányítóval és digitális kompresszorral 20kg-tól 145 kg-ig

A ventilláló matrac szárazon tartja a bőrt.
Mi az a ventilláló matrac?
Olyan, mintha a matrac felületét vagy 1000-szer megszurkálták volna gombostűvel és emiatt a matrac folyamatosan friss levegővel látja el a testfelszínt. A kompresszor folyamatosan pótolja az elvesztett (kiventillált) levegőt. Ennek köszönhetően a bőr mindig száraz marad (a nyirkos bőr nagyon sérülékeny) ill a sebek nem füllednek be, hamarabb gyógyulnak.
A rendszer nyomáselosztási képessége és a bőr szárazon tartása kiváló.

Professzionális antidecubitus matrac 20 kg-tól 145 kg-ig.
A ventilláló matrac szárazon tartja a bőrt.
Csak egy gombnyomás, és a decubitus matrac fix matraccá változik. (Például orvosi vizsgálat, kezelés, vagy étkezés idejére)
Változtatható ciklusidő és egyéb kényelmi funkciók.

Nyomáselosztási képessége kiváló

Matrac:

Zárt matrac-rendszer, a cellák alul-felül be vannak vonva.
A matrac alsó része rendkívül erős sérülés és szakadásgátló külön huzattal rendelkezik.
Ehhez kapcsolódik a matrac felső részét borító elasztikus -lélegző- huzat, amely a testpárát átengedi, biztosítja a matrac ventillálását és a szellőzést, viszont folyadékot nem enged át a matrac felé. Az elasztikus tulajdonságának köszönhetően gyűrődésmentes, ami segít a felfekvési sérülések ellen.

Kompresszor:

Digitális vezérlésű távirányítóval is vezérelhető kompresszor.
Beállítható a beteg súlya, mely alapján a processzor kontrollálja az optimális nyomást. 4 fokozatban állítható a kompresszor ciklusideje is a beteg keringési állapotának megfelelően.
Az extra-tartós alumínium-motoros megoldásnak köszönhetően egyedülállóan alacsony, 20 db alatti zajszint.
(A részletek kissé lejjebb, a táblázatban láthatók.)
Érintésvédelmi osztály: Class II. (Egészségügyi szabvány kettős szigeteléssel)
110-120/220-240 Volt (USA/Európai szabvány)
50-60 Hz (USA/Európai szabvány

MINŐSÍTÉSE: ISO 13485
Az ISO 13485 tanúsítvány bizonyítja, hogy az Önök cége mennyire elkötelezett az orvosi műszerek minőségét illetően. Ezzel is demonstrálhatja, hogy a minőségirányítási rendszerét tanúsították és megfelel a törvényi követelményeknek és a vevői elvárásoknak.Egészségpénztárak felé elszámolható.
(AZ ISO 13485 szabvány tejes mértékben harmonizál az európai 93/42 EEC Direktívát honosító orvostechnikai eszközökről szóló 47/1999 (X.6.) EüM. rendelettel.)

Továbbá: CE, FDA, FSC, TUV EN60601-1 test report, Best Car

FDA tanúsítvány
Ez az egyik legnagyobb befolyással rendelkező, legfontosabb minőségi tanúsítvány, amely igazolja a termékek valódi minőségi mutatóját.

Az 1906-ban alakult FDA (vagyis Food and Drug Administration = élelmiszer és gyógyszer engedélyeztetési hivatal), az USA élelmiszert és gyógyszert bevizsgáló államapparátusa egy kormányhivatal, amely az élelmiszerek, élelmiszer kiegészítők, gyógyszerek, (emberi és állati) kozmetikumok, orvostechnikai eszközök és bio-gyógyszerészeti és vérkészítmények ellenőrzéséért és szabályozásáért felelős.

Az engedélyezési procedúra szigorú és évente meg kell újítani. Eszközök esetén nem csak a biztonságot, de a hatékonysággal és eredményességgel kapcsolatos állításokat is igazolni kell klinikai vizsgálatokkal. Az FDA regisztráció nem pusztán a termékre vonatkozik, hanem azt is meghatározza, milyen használatra adták ki az engedélyt.

Használati útmutató:

1. Elhelyezés:
Helyezzük a kitekert matracot a puha kék felével felfelé az ágyra vagy a jelenlegi matracra. A gumicsöveket (2db) be kell dugni a kompresszor 2db kivezetésébe. A gumicső nem törhet meg és a CRP feliratú (kirántható vészleeresztő) is bedugva kell legyen a matrac oldalán, ezt is kérjük ellenőrizze le. A kompresszort a lábnál vagy a földre, vagy a kompresszor alján lévõ 2db kihajtható tartóval az ágyra is helyezhetjük.

2. Bekapcsolás:
A beteg fekhet a matracon az első felfújáskor is, ez kb. 20 percig eltarthat. (testsúly függő) Kapcsoljuk be a kompresszor előlapján a POWER gombot. Ezután állítsuk be a beteg testsúlyát a KG ablak melletti fel/le nyilakkal. A kompresszor alaphelyzetben 60 kg-os súlyra van gyárilag beállítva.

3. Használat:
Az ALTER gombot nyomkodva változtathatjuk a matrackörök felfújás-leeresztés ciklusidejét, mely a páros illetve páratlan cellák között váltakozik. (Minél rosszabb betegünk keringése, annál kisebb ciklusidő a javasolt)

Az AUTOFIRM gombot megnyomva a matrac 15 percig fix (mozgásmentes) állapotra vált, mely letelte után automatikusan – a beteg védelme érdekében – ismét váltakozó funkcióra áll vissza. Ha szükséges, a 15 perces fixálás azonnal újraindítható.

A LOCK (gyerekzár) gomb 5 másodpercig való nyomva-tartása után a gombok nem reagálnak a nyomkodásra. Ezt a zárolást a gomb ismételt 5 másodperces nyomva-tartása oldja fel. Ekkor a gép hangjelzést ad és a gomb feletti pici LED-lámpa fénye kialszik.

Minden gomb nyomás fény- és hangjelzéssel jár együtt a biztos kezelhetőség érdekében.

A KG (Kilogramm/Hgmm) ablakon a működés közben gyakran változó számokat látni, ezek a kompresszor nyomásérzékelője által mért Higanymilliméter értékek. Ez azért fontos, mert adott súlyú betegek lehetnek különböző magasságúak, fekhetnek különböző pozícióban és emiatt a matracban keletkező nyomásértékek változnak. Ezt “figyeli” az INTELLIGENS kompresszor nyomás-szabályozó elektronikája és ennek megfelelően korrigálja automatikusan a matracba fújt levegő mennyiségét, azaz a matrac – betegre gyakorolt – nyomását.

A matrac műszaki paraméterei:

Magassága 4,5coll 12cm

18db cella (cserélhető)
4-11 lélegző, ventilláló cellák (ezek tartják szárazon a bőrt)
3db fix párna cella (szédülés ellen)
strecch elasztikus lélegző huzat körbezipzárral, mely antibakteriális, antifungális és hypoallergén
a matrac súlya 5,5kg
beteg súlya 20-145kg-ig
CPR szelep a sürgősségi ellátáshoz (klinikai felhasználás esetén)
 
A kompresszor műszaki paraméterei:
110/220V 50-60Hz
7-8liter/perc
70-120 Hgmm
6/9/12/25 perc változtatható ciklus idő
automata légnyomás-kontroll
Alarm jelzés (áramszünet/légvesztés)
Statikus (FIX) mód
Kezelőgombok lezárása lehetőség
Távirányító
digit panel
29*12*10cm
2,5kg

GARANCIA 12 hónap

Ha kérdése lenne, hívjon: 06-23-332-040

 A kompresszoros decubitus matracokon csak óvatosan szabad forgatni és tornáztatni a beteget.