EP kártyát elfogadunk, AKCIÓK a hónap végéig

NYITVA: : H-P: 10-16
  Hívjon: : 06-23-33-2040

DECUBITUS (75 kg alatt) matrac felfekvés ellen vászon huzatban

DECUBITUS (75 kg alatt) matrac felfekvés ellen vászon huzatban

19990 Ft

Leírás

DECUBITUS felfekvés elleni antidecubitus matrac (75 kg alatt)

190*80*10cm-es, levehető, mosható vászon huzatban.

Felfekvés elleni matrac (antidecubitus matrac)

Az antidecubitus matrac működési elvének lényege a megnövelt kontaktfelület által az aktív nyomáselosztás valamint az önszellőzés biztosítása.

(Ez azt jelenti, hogy a speciális matracba a beteg egyenletesen süllyed bele, így nem csak a szokásos helyeken (váll, csípő, lapocka, fenék, sarok) támaszkodik a test, hanem végig az egész test vonalán. Egy ilyen matracon a homorú helyeken is létrejön az alátámasztás (tarkó, derék, hátsó térdhajlat) ezért az eddig nyomásnak kitett kisebb felületek helyett az egész test alá lesz támasztva, ezért a nyomás a nagy területen teljesen el tud oszlani. Sehol nem keletkezik nagy nyomás, ami a felfekvést létrehozza. A tojástartó alakú forma nem lapul be teljesen, a gúlák között mindig marad levegő, ami szoba hőmérsékletű. A bőr mentén lévő átmelegedett levegő ennél könnyebb, ezért oldalt felfelé eltávozik, de helyére friss, hűsebb levegő kerül. Az önszellőzés a melegebb és hűsebb levegő cirkulációja miatt jön létre.)

A testsúly által kiváltott fizikai -visszahatás-visszanyomás- a matracban nem jön létre, mivel a gúlacsúcsokban keletkező nyomófeszültséget a gúlaszerkezet a saját alapjára osztja le.
(A gúla csúcsa könnyen nyomódik be, -benne eltűnik- a benyomódás miatti visszanyomás ereje. Hagyományos matracokon a mélyebbre benyomódott testrészek alatt nagyobb visszanyomások keletkeznek.)

A matraccal érintkezõ egész testfelületen egyenletes alátámasztás jön létre, ezáltal kielégítõ marad a bõr capilláris keringése.(A hajszálerekben tud keringeni a friss vér, ezért a szöveteknek megmarad a megfelelõ oxigén-ellátása.)

A háromdimenziójú mélyprofil a matracfelületen egy vízszintes elmozdulást is elõsegít, melynek a jótékony hatása a beteg testhelyzet változtatásakor nyilvánul meg.

200 fokig hõkezelhetõ, autoclavozható.

Ha kérdése lenne, kérem hívjon: 06-23-33-2040