EP kártyát elfogadunk, AKCIÓK a hónap végéig

NYITVA: : H-P: 10-16
  Hívjon: : 06-23-33-2040

DECUBITUS (75 kg alatt) felfekvés elleni antidecubitus matrac lélegző incontinentia huzatban

DECUBITUS (75 kg alatt) felfekvés elleni antidecubitus matrac lélegző incontinentia huzatban

28450 Ft

Leírás

Felfekvés elleni DECUBITUS matrac 190*80*10cm-es, vászon- valamint -lélegzõ-, de nedvességet át nem eresztõ zippzáras, levehetõ, mosható speciális huzatban. (cserélhetõ megoldás)

A huzat elasztikus és gyûrõdésmentes. (A gyûrõdések könnyen és gyorsan okozhatnak felfekvési sérüléseket.)

DECUBITUS felfekvés elleni antidecubitus matrac (75 kg alatt)

 

Felvekvés elleni matrac (antidecubitus matrac)

Az antidecubitus matrac mûködési elvének lényege a megnövelt kontaktfelület által az aktív nyomáselosztás valamint az önszellõzés biztosítása.

(Ez azt jelenti, hogy a speciális matracba a beteg egyenletesen süllyed bele, így nem csak a szokásos helyeken (váll, csípõ, lapocka, fenék, sarok) támaszkodik a test, hanem végig az egész test vonalán. Egy ilyen matracon a homorú helyeken is létrejön az alátámasztás (tarkó, derék, hátsó térdhajlat) ezért az eddig nyomásnak kitett kisebb felületek helyett az egész test alá lesz támasztva, ezért a nyomás a nagy területen teljesen el tud oszlani. Sehol nem keletkezik nagy nyomás, ami a felfekvést létrehozza. A tojástartó alakú forma nem lapul be teljesen, a gúlák között mindíg marad levegõ, ami szoba hõmérsékletû. A bõr mentén lévõ átmelegedett levegõ ennél könnyebb, ezért oldalt felfelé eltávozik, de hélyére friss, hûsebb levegõ kerül. Az önszellõzés a melegebb és hûsebb levegõ cirkulációja miatt jön létre.

 

A testsúly által kiváltott fizikai -visszahatás-visszanyomás- a matracban nem jön létre, mivel a gúlacsúcsokban keletkezõ nyomófeszültséget a gúlaszerkezet a saját alapjára osztja le. (A gúla csúcsa könnyen nyomódik be, -benne eltûnik- a benyomódás miatti visszanyomás ereje. Hagyományos matracokon a mélyebbre benyomódott testrészek alatt nagyobb visszanyomások keltkeznek.)

 

A matraccal érintkezõ egész testfelületen egyenletes alátámasztás jön létre, ezáltal kielégítõ marad a bõr capilláris keringése. (A hajszálerekben tud keringeni a friss vér, ezért a szöveteknek megmarad a megfelelõ oxigén-ellátása.)

A háromdimenziójú mélyprofil a matracfelületen egy vízszintes elmozdulást is elõsegít, melynek a jótékony hatása a beteg testhelyzet változtatásakor nyilvánul meg.

 

200 fokig hõkezelhetõ, autoclavozható.

 

Ha kérdése lenne, kérem hívjon: 06-23-33-2040